Norrland

Det är mycket mindre folk här uppe.

dag på stan med människor jag tycker om

Skriver kort och fort.
I dag har jag hängt med mina fina Chris och Mandis inne i stan. Vi tittade lite i olika affärer och så åt vi på Jensens. Och fikade också. Sjukt fet dag. Men trevligt var det :)
Sedan mötte jag upp Sofie, Elin L, David, Davids bror Jacob, Elin S, hennes vän Hanna och Andreas Nordin vid stureplan. Vi såg Martin Dahlin och jag och elin skämde ut oss rejält. Vi har gjort en videoblogg om det, som kanske kommer upp här på bloggen...höhö. Sen åt vi pizza och nu sitter vi hos sofie och har det mysigt och bara är. Har köpt lite godis på Casablanca. Mmm.
Nä, gotta go!
puzz

vad en vanlig svensk gör en vanlig onsdagskväll

Jag och Sofie har senaste halvtimmen suttit i hennes kök och studerat människorna i 9-våningshuset mittemot.
Vi har sett en mc-kille nästan ta av sig till bar överkropp (det var ett väääldigt spännande moment när han först tog av sig sin tröja sen skjortan som han hade under tröjan, men sen hade han en T-shirt under den! Som behöll på! inte ok.)
Sen har vi sett scener ur ett kyligt äktenskap utspela sig på fjärde våningen. (Om det är det man kallar det när kvinnan tittar på TV i vardagsrummet och mannen sitter i köket och läser. Kan vara så att vi har lagt inte lite för mycket i det hela. KAN vara så...)
Vidare har vi sett lite dammsugning, ljuständning och middagsätande. Inte mer action än så. Men det var trevligt ändå. Men visst hade det varit ännu trevligare med lite hångel eller så. Men vad kan man begära av de stackars svenskarna i huset mittemot.

Livet från ett köksfönster

Jag sitter köket i johannes lägenhet i solna. Längst upp i huset, nionde våningen. Lämnade sofie och elin framför filmen.
Från köksfönstret kan jag, om jag tittar år höger ana stan, tror t.o.m. det är stadshuset jag ser. Åt vänster breder solna ut sig, höghus sammanträngda, lite osymetriskt utslängda. Rakt fram, ett höghus, lika högt som det jag sitter i. Det är en otroligt vacker utsikt. Vackert som livet. Ljusen i kontrast till den svarta himlen. Höghusen. Bilvägen. Gatlyktorna.

Och jag, lilla jag. Jag tänker fortfarande på vem jag är, vart jag ska, hur, varför, om, varför inte. Vad är rätt och vad är fel. Jag tror jag vet det enkla svaret. På hur man vet. Men vet inte om jag vill veta. Och tiden går, jag växer, och allt blir svårare, mer komplicerat, hittar inga enkla svar, det finns inga enkla svar, eller så söker jag dem inte. Jag kanske gömmer mig. Ska det vara svårt eller lätt.

Gode Gud.

tänk om man inte var en sån känslig själ. och om man inte tänkte lika mycket. om man var en glad skit.
men jag är väldigt tacksam för min känslighet. en känslig kan ju som sagt känna....






God natt gott folk! :)

En gång lillasyster, alltid lillasyster

Idag mötte jag upp underbara Therese på Sveavägen för att äta kinamat och sushi. Det var väldigt gott men desto mer trevligt! Men tiden gick fort, och jag var tvungen att springa till tunnelbanan för att åka hem till bror och Jenny för att vara barnvakt. Nu har vi ätit spaghetti och köttfärssås, Jelina sover, jag har varit på videobutiken och införskaffat diverse filmer och lite gott tilltugg, så nu kanske kvällsfriden kan ta vid.

Jenny och Elias har just diskat färdigt. Jag smög iväg, hit till datorn. Jag kan inte rå för det. Det är ju de som är de vuxna, då får jag vara Elias maskande lillasyster! :) En gång lillasyster, alltid lillasyster.



Hei hei, ät pastej!



Idol-kärlek

Det är år 2004. Det är höst. Jag är 16 år gammal. Tv4 sänder första idolsäsongen. Och jag är golvad, av en 17 årig förortskille med bruna ögon och tandställning. Jag talar om Darin.
Alla "häftiga" och "musikaliska" hejade på Daniel Lindström, men inte jag. Jag förlät Darins alla småfalska toner. Och alla överdrivna wailingar. Det var ju Darin.

Och även nu, 5 år senare, kan jag få den där känslan igen. Eller snarare beteendet. Jag sitter nämligen och missbrukar Rabhi-klipp.
Skillnaden är att jag nu är 21 år och sansad...hehe. Sånt som kommer med åldern ;)

Nä men. Han är ju bra!

jag är en riktig tönt. men jag gillar't!

bye bye!

girigheten

Hej hopp!

Jag är tillbaka i Nordmaling efter ett par dagar hos Amelie i övik.
Denna dag handlar om två saker: övning och packning inför bussresan till sthlm imorgon. Har övat ett par timmar, ska snarast fortsätta. Det går rätt bra idag, i alla fall med pianot!

Igår tog girigheten över. Jag köpte äntligen min sammetsklänning, dock inte en lila. Men väl en svart. Asfin, om jag får säga det själv! Sen blev det ett par skor och en parfym också, allt för att fira...hmm...nä, jag kommer inte på någon bra anledning! Men det känns bra ändå! :)

Stockholm imorgon alltså. Det känns bra. Förutom en grej. Jag kommer vara tvungen att prioritera bort vissa saker. Eller rättare sagt vissa personer. Som jag skulle vilja ha träffat.  Jag känner för många helt enkelt :)
Så er jag inte träffar nu vill jag jättegärna träffa nästa gång! OK?!

byebye/teggan

black velvet

Hej allihopa!


Jag sitter hemma hos Amelie, hon sitter på golvet och spelar lite gitarr.


Alltså. Storstadspojken.se. Sjukt rolig blogg! Ännu en ironisk åttiotalist. Och dessutom Blondinbellas pojkvän.
Och kolla så rätt jeansskjorta kan vara!

Apropå kläder. Sammeten är tillbaka. Och jag gillar det. Jag var sjukt sugen på en lila sammetsklänning på MQ, men 600 kr känndes lite väl...

Nu är det sovdags!

pussåkramp


fegt

Idag har Svenska Kyrkan beslutat att även homosexuella par ska kunna vigas i kyrkan. Och jag tycker det stinker politisk korrekthet lång väg.

Och nej, jag är inte emot tolerans och förståelse, men det är inte vad det här handlar om. Man kan, och ska, vara tolerant utan att behöva bryta mot det jag tror är kristen tro.

Kyrkan blir inte bättre och mer attraktiv genom att försöka vara populär till vilket pris som helst.

Nä.

I wouldn't change a single thing

Övning idag ocksa, mina vanner.
Jag och huvudklangen hava en lang vag kvar att vandra tillsammans.
Men vi ska snart första oss pa varandra.

Ikvall ska jag till Amelie, det första vi ska göra ar att fika pa UH. Jag börjar bli stammis. För fresen.


Dagens:
Til Kingdom Come - Coldplay


Hoppohej!


i stora staden

Jag och lillebror har gjort Umeas gator osakra idag! Vi kekade pizza, jag tvingade med Josef pa lite shopping och sen mötte vi upp Elin för ett biobesök, det blev Fame. Ingen höjdarfilm kanske, men den var helt OK!
Lagger upp lite bilder, hall till godo!

pizza!!
nej, jag vet inte hur man vander bilden...
En tjuvtitt pa min nya klanning som jag impulsshoppade pa MQ
Chailatte och kladdis, mums!

So it's probably best I stay in Indiana

Dagens:
Indiana - Jon McLaughlin






Once

Idag kanner jag ingenting. Ingenting om nagonting. I am an island.
Men det kan nog vara bra.
Att ha sadana dagar ibland.


Jag ska se Once imorgon har jag bestamt. Musiken i den filmen ar bast. Funkar alltid.

Dags att sova. Imorgon blir det mer övning. Jag och huvudklangen ska bli basta vanner!

Görnantingvackert

Idag bröt solen fram
Efter veckor av regn
Kan jag byta mitt liv
Mot en enkel refräng
Om kärlek
Jag vill spränga mitt alfabet
Högt i skyn
Sväva fritt över Bullerbyn
Jag kommer från

Stäng av dom lärda
Det får vara nog
Av sanningar utan kött och blod
Utan nerver
I kväll så sjöng jag hjärtat
Ur min kropp
Strängarna brast sen tände dom upp
I lokalen

Gud om du hör mig
Jag kommer som den jag är
Gör nånting vackert
Av allt som går sönder här

Gör nånting vackert-Tomas Andersson Wij




hos Amelie

Nu slutade facebook att funka. Men vad gör det. Jag hamnade hos Amelie ikväll. Det var meningen att jag skulle åka hem till Nordmaling, men när jag satt på bussen från Mellansel till Övik ringde Amelie och frågade om jag ville sova här. Och såklart jag ville det.

Vi har haft det mysigt i hennes minimala lägenhet och pratat och bara varit. Nu försöker Amelie sova medans jag sitter här och misshandlar datorns space-tangent, för den fungerar verkligen inte som den ska!

Nu lämnar jag Mellansel för två veckor. Övningsvecka och lov.
Bra att jag städade rummet så det är fint när man återvänder.

Stockholm om en vecka. Känns obeskrivligt bra.
Måste börja göra ett schema, så jag får in allt och alla jag har tänkt.

Nu ska jag också försöka sova.

löv/johanna

En torsdag.

Hej allihopa!                                                                                                                                                    
Just nu sitter jag och är sådär lagom, skönt trött. Som man kan känna när man gjort något vettigt liksom. Men har jag gjort det idag? Nja, jag vet inte riktigt :)                                                                                                             
Dagen började med teori, massa gehör. Nödvändigt ont. 
Sen, mina damer och herrar, hade PRIK-ensemblen lunchkonsert! Vår första! Vi spelade Beatleslåtar och hette därför såklart Beatless. Vi var grymma, men kanske framförallt grymt snygga! Bilder kommer såklart upp på bloggen eller fejjan inom en lagom snar framtid.     
Efter lunch tog en majoritet av gospellinjen en liten promenad ner till sjön för att leka lite. "Samuraj" och "Slemmonstret och prinsessan" Det var trevligt jö! 
Efter middagen övade jag My funny valentine med jazzpianisten Harry, och sen gick jag och Mackan ner och köpte upp typ hela coop. Ikväll blir det godisfrossa, mohahaha.                                                                                          
 Nästa vecka är det övningsvecka. Jag stannar i Mellansel till onsdag. Ska bli skönt att få fokusera på sången. Och pianot såklart. Och roligt att det är massa folk kvar, för då kan man öva med vetskapen att man kan göra nåt roligare sen!                                                                                                                                                          
Snart ska jag till fikat och planera baslinjen med Rebecka, och sen hoppas jag på lite långfika.                                 
Hoppåhej!

hej

Kära blogg och bloggläsare. Jag känner att jag behöver skriva ett lite positivare blogginlägg just nu. Jag är inte på randen till undergång, även om det är många som verkar tro det. Går bara och tänker på saker som tar mycket energi. Och då och då skriver jag av mig lite i bloggen för att få ut lite. Fråga mig inte om det är bra eller inte.

Tack underbara vänner för att ni tänker på mig och bryr er om mig. Ni är bäst!

Jag tror jag ska dra ner lite på känsloutbrott på bloggen.

Hopp och hej, leverpastej!


men åh

Det gör mer ont än jag skulle kunna ha föreställt mig.
Ja.

Skit.

Jag vill bara bort. Nånstans. Men det spelar ingen roll vart jag far. Man kan inte springa ifrån sig själv.



sjukt deppigt blogginlägg, jajemen. så är det vissa dagar.



Tell me something good.




och en bild på världens bästa katt.


tankar från nördis

Vad ska jag skriva nu då? Jag kör den gamla hederliga listan, ett knep jag lärt mig av Alina :)

1. Jag är i Nordmaling. Detta innebär att jag bara kan vara, allt är gammalt, hemtamt. Men också att jag känner krav av att åtminstone hjälpa till lite hemma, gå upp på morgnarna, öva. Föräldrar är alltid föräldrar hur stor man än blir.

2. Igår hade vi vår första konsert. Det var faktiskt jätteroligt! Jag var rätt opepp ett par timmar innan, men det var trevligt och roligt och peppande och bra publik också! Ser fram emot nästa konsert!

3. Allt ordnar sig. God will always make a way, så att säga.

nu ska jag och mamma värma på ärtsoppan och steka pannkakor!
puss på er allihopa.

glad?

Idag har varit en bra dag, dvs, jag har mått bra. Det känns som att det var lite längesen. Men jag vet inte riktigt om jag gillar det. Eller jo, det gör jag. Men det känns lite flyktigt.                                                                                         
Tjo, om två dagar har vi konsert i Gottne. Ska bli väldigt roligt!                                                                                       
Här kommer lite blandade bilder från senaste tiden. Håll till godo!

vad

Vad skulle det tjäna till?


Nu är det rep! Hopp och hej!

Fix You

Är inne och lyssnar på Therese myspace (kan inte länka från Annikas mac, måste lära mig). Hon sjunger Fix you så otroligt fint! Vilken talangfull vän jag har.                                                                                                                 
Låten Fix you känns så rätt just nu. Aaahhh. I need it.                                                                                                 
peace

tack för bloggen

Underbart att ha en blogg ibland. Igår kändes helt nödvändigt att kunna blogga av mig. Det var skönt.
Idag mår jag bättre. Tack för omtankarna! Bästa människor!

Nu ska jag slå mig ner i femmans soffa innan middagen, tror bestämt att det är hamburgare idag. grymt.





jag är

Jag är trött. Jag är trött på mig själv. Trött på min oförmåga att uttrycka mig, att säga vad jag egentligen tänker/tycker/känner. Trött på andra.


Jag är rädd. Rädd för att uppfattas som världens idiot/tönt/gnällkärring/psycho. Rädd för att såra människor jag tycker om. Rädd för att jag har sårat. Rädd för att förlora. Förlora något jag aldrig har haft. Rädd för mig själv.

Save me from myself.

lite sympati tack så kanske allt känns lite bättre...kanske

alltså, jag vet inte om den här dagen är en bra idé.
hade en konstig natt med "mardrömmar" (inget monster som jagade mig i en mörk skog, men för mig var det ett mardrömsscenario som spelades upp i drömmen). sen låg jag vaken och var helt stressad och ledsen.
och så blev det ju väldigt få sömntimmar.

nu ska jag gå på teori-resurs, för jag är sämst på intervall.

hej hej.