So whatever You take me through I promise you I’ll spend my always with you .

Igår kväll tog jag bussen, eller bussarna, mot Vännäs för konsert med Mellansels gospellinje, som i år kallas Moving Forward. För det första måste jag säga, innan jag glömmer bort det, att årets gosplare är helt fantastiskt oklanderligt bra! Tack för ett underbart framträdande.

Att åka till Vännäs för gospel var mer känslosamt än jag kunde tro. Första tårattacken kommer under den fantastiska balladen Always (av Kirk Franklin). Så stark låt.
Det var som att jag igår förstod ännu en gång vilka fantastiska (förlåt överanvändningen av det ordet...) år jag har haft på Mellansel, hur underbara människor jag har träffat där och hur bra Gud är. Det är lite så med Gud att precis när man faktiskt börjar undra var han håller hus så smyger han fram och vinkar och säger: "Hallå Johanna, jag är ju faktiskt här! Hoho!" Och man börjar förstå var man hör hemma.

Så av att få vara i den atmosfären och att få träffa mina underbara gamla fina Amanda, Malin, Johanna och Karin (och även Simon i några sekunder) var fantastiskt fint. Så jag var tvungen att gråta lite på bussen hem. För det fina jag haft, det fina jag fått, det fina jag har. Hur fint livet är.

Kärlek.

Thursday dårå

Är för trött för mitt eget bästa. Känns som att de kanske 10 senaste inlägget handlat om att jag varit trött, haha. Men jag är rätt nöjt trött idag.
Vad gör en trött Johanna hela dagarna? Torsdagen till ära ska jag göra ett litet schema över vad jag har gjort idag med lite cirkatider...:


6.55
Vaknar, trött, sa jag det? Duschar, dricker kaffe och äter frukost och allt det där. Blir lite piggare av att mamma och pappa går upp halv åtta.

8.12
Börjar min 58-minuter långa resa mot Umeå på buss 11. Slumrar till min glädje till en stund.

9.10
Kliver av vid Norrlands Universitetssjukhus, några minuters gångväg från Universitetet och Humanisthuset (där jag har de flesta av mina föreläsningar/lektioner) Slår mig ner vid ett bord i kaffeterian, köper kaffe, småpratar lite med Ida i min klass och läser en bit ur fonetikboken.

10.15
Är på plats i lektionssalen för terminens första fonetiklektion. Läraren är från Storbritannien och snäll. Jag och mina klasskamrater uttalar några engelska vokaler.

12.00
Lunchs- och pluggdags! Susanne och jag beger oss till ett kaffé på universitet och käkar macka. Sätter oss i bilblioteket och plockar fram fetaste grammatik-häftet och börjar använda hjärnorna. Susanne är snabbare än mig på att lösa uppgifterna så jag lessnar och är tvungen att köpa banan, chokladboll och lite godis. Och sen dagens tredje kaffekopp. Trött tjej! När även Susanne lessnar börjar vi prata om ting som tatueringar, alkohol och busskort istället. Lite enklare för hjärnan också.

15.40 Vi packar ihop för dagen. Jag beger mig ner mot stan för att lämna tillbaka några CD-skivor på biblioteket. En skön 20-minuters-promenad ner till stan.

16.40 Åker hem till fina Nördis.

18.00 Pluggar en uns grammatik. Det går sådär.

19.00 Retirerar till TVn och senare datorn...

Imorgon blir det pluggdag, då vi inte har några lektioner. Känns skönt att inte behöva åka in till stan varje dag!
Jag är trött men nöjd med det mesta överlag. Skönt trött alltså.

Bild från min Alina-London-resa i somras! Känns konstigt att det

kommer vara fysiskt möjligt att sitta ute i linne om några månader.
Bra onsdag

Jag mår bra och jag är trött.
Hur mår ni?

melodies from heaven, rain down on me.

Idag har inte varit en bra dag. I korta ordalag.

Den får nog ta och bli bättre.

Såhär dåligt har jag mått. Fast inte på ett smygroligt sätt, bara drygt.Men men. Nu ska jag tagga upp lite inför kören. Jag gillar min kör. Eller min och min, det är faktiskt Guds kör. Pretto eller ej. Jag skulle jag inte stå ut med tanken att ingen hade den övergripande kontrollen. Med detta psycho (undertecknad, JAG DÅRÅ) till ledare.

June, she'll change her tune, in restless walks she'll prowl the night

Kan ni tänka er att snart är det juni och jag och alla ni som läser det här ligger på en obekväm metallbrygga vid en tjärn och får solen i ögonen och tittar så gott det går upp på en blå himmel. Och än har ni inte hunnit bli bruna, men det kommer mina vänner. Och ni tar dagarna när ni är lediga som de kommer och köper faktiskt glass ibland, även om det egentligen hör till barndomen, och kanske åker ni spontant in till stan eller huvudstaden och är ute så sent ni kan på kvällen för att känna nattatmosfären och gå förbi festglada människor som pratar med högre röst än de tror. Sen ser ni soluppgångar och solnedgångar med en ilande hatkärlek för ni känner er hela och lyckliga samtidigt som ni känner er ensamma och olyckliga och tror att med det där lilla extra kommer allt bli kristallklart och varmt och perfekt. Och med det är sommaren här.
I was fighting but I just feel too tired to be fighting, guess I'm not the fighting kind

Hej och hå, att börja ny skola tar uppenbarligen på krafterna. Mamma och pappa kom hem ikväll efter en vecka i Stockholm och mamma säger: "Har du magrat? Du måste ha magrat tre kilo. Sånt ser jag direkt." Även om jag tror att tre kilo är att ta i så har hon nog rätt. Stress, nya intryck, plugg och dåliga matvanor har varit veckans melodi. Men nu blir det bättring. Känns också skönt att ha päronen tillbaka, man blir liksom lite mer motiverad till det mesta av de små sysslorna man borde ta itu med (städa, laga mat, tvätta och diska).

Imorgon blir det nog en lugn dag...göra melodikrysset, ströva runt i pyjamas, plugga lite, möjligtvis klä på mig, äta onyttigheter och bara mysa. Längtar!

The road we're on is clear as far as I can see

Befinner mig i en halsduk och jacka. Jag ska nämligen ut och skotta! Har skjutit upp en veckas snöskottning till ikväll. Väldigt intelligent måste jag säga!

Ikväll är jag trött, blev inte så många timmars sömn inatt heller. Tur och underbart att helgen är här!Peace and love!

Tröttis.

Puh, nu är jag så djuriskt trött så det är inte sant...men jag är nöjd, har pluggat 8 timmar idag. Och så ska det förbli. Känner redan att jag lärt mig en hel del denna vecka.
Jaja. Jag är så trött så jag skulle kunna somna på tangentbordet, så nu ska jag he mig i sängen!

Thursday

Ok, nu kan vi stryka den gamla satsen Johanna är slö och odisciplinerad. Känner mig väldigt disciplinerad nowadays. Och det är ju roligt att plugga!

Klockan 12 ska jag plugga med min kurskamrat Susanne på biblan i Umeå. Hon har bott i Skottland (gah!) så hon kan nog lära mig ett och annat...

Nu ska jag återgå till min bok om engelsk grammatik (paaarty)!


Första dagen på universitetet

Slänger in ett inlägg såhär i förbifarten. Har ett strikt schema att följa, och just nu äter jag min fantastiska ostpaj jag just tog ut ur ugnen. Räcker till ett par matlådor också, wiehoo.

Idag var alltså första dagen på Umeå universitet. Ska läsa Engelska A för den som missat det.
Och...
...jag har blivit kär. Det är måhända en blind förälskelse och jag vet inte heller om den är besvarad...men:
Johanna + Universitetet=SANT! Jag är SÅ GRYMT peppad på att plugga efter 3, 5 års pluggtorka..!

Ja, skulle kunna skriva en hel del mer om idag, men det får vänta, jag ska ju plugga en hel termin för fresen!


Take care!

...

Skakar i hela kroppen. Det är kallt här och jag är stressad. Förbenade stress! Förstör allt som finns att förstöra: motivationen, humöret, energin.

(ps. Jag vill bli blond igen!)


Jag säger nej till stressen och fortsätter på den inslagna positiva vägen! TJO! Typ.

Du drar mig till soffan vi lägger oss ner och du viskar Den här stan är för sorglig vi är värda så mycket mer
Du säger livet är en enda kamp för värdighet
och jag tror jag förstår vad du menar
En kamp för kärleken guden inom oss
en kamp för det som lyfter förenar
Politiker media kanaler utan vatten
allt har ett pris allt saknar värde
Från kyrkan på berget strömmar toner
det är sången som vi en gång lärde oss

Om en rikedom större
än den här världen ger
Vi visste det då
vi är värda så mycket mer


Vi är  värda så mycket mer - Tomas Andersson Wij

Jelina säger godnatt.

Min brorsdotter när hon var lite mindre...Fasters mysmaja och guldklimp!

Foto: Oskar Jonsson

Can't find no rest for my soul. Can't find no rest on my own. Jesus told me so. Still I'm not so sure that I know.

Här står jag och smiiilar i min oooutfiiitt!

Ser ni trumsetet i bakgrunden! Antagligen världens sämsta trumset, men det har iallafall ett Guns N' Roses-klistermärkte och ett Apple-klistermärke! Och så stod det på vår vind. Jag och Josef har haft lite slagverksorkesterövning kan jag lova...Klänningen tror jag bestämt är från Myrorna. Jag har klippt av den lite.

You said you'd marry me if I was 23

Jag vill inte gå ut idag.


Jag har lyssnat på P4 sen jag vaknade. Är jag vuxen nu?

Huvudplanerna för dagen:
  • Gå till biblioteket och Konsum
  • Planka en låt till gospelkören
  • Städa
  • Titta på Hipp Hipp
  • Hitta en karta över studentområdet i Umeå
  • Lyssna på min engelska ljudbok
  • Baka en kladdkaka
Mamma och pappa har flytt fältet för Stockholm. Vet inte riktigt om det är bra eller inte. Jag kommer nog sakna dem ikväll.

Och så ska jag vara glad hela långa dagen! Fest!

Bitter-sweet memories, that's all I am taking with me

Idag for jag och mina puffärmar återigen in till Umeå.

Här poserar jag i lillebrors badrumsspegel. Han har fått lägenhet 5-10 minuters gångväg från stan och jag börjar längta en uns efter något eget!
Har fått denna blus av min syrras svärmor, alltså min svåger Leifs mamma, vilket bara stärker Leif i sin position som världens bästa svåger!

July she will fly, and give no warning to her flight

Nu ska jag koka lite te, ta på mig pyjamas och sätta mig med en bok och njuta av det som är kvar av dagen!

Slängde ihop en liten mysmusiklista ni kan roa er med!
Mys


GODKVÄLL!

Score Leif, scooore!

Idag har jag varit i storstan' (Umeå) och shoppat lite litteratur till min Engelska A-kurs som startar på måndag.

Köpte till att börja med 7 böcker. Kändes konstigt nog helt ok att lägga så pass mycket pengar på litteratur...när själva skolan är gratis! Tack Sverige!

Hängde lite med syrran medan hon jobbade (hon är busschauför) och vi kom på att Leif (min svåger) har läst engelska på universitet, så efter att syrran slutat följde jag med hem till henne och hittade inte mer än 4 av mina kursböcker i bokhyllan (ev. en till om den inte är av fel upplaga...)! Gissa om jag blev glad! Tack Leif!!
Glömde säga...

...att nu finns jag och mina kära Soul Direction-are tydligen och äntligen på youtube!Från en övning i Chicago med kören Zion Movement. Fint minne!

Stackars barn...

Jo just det, jag lovade ju att berätta om mina framtidsplaner!
Egentligen är det inga planer MEN jag har lite idéer om vad mina framtida stackars barn ska heta!

Ponera att jag till att börja med får 2 snorungar. En pojke och en flicka såklart. Något annat skulle vara mot all logik. Här kommer några fantastiska duonamn:

1. Lill och Svante. Ni hör väl?! Fantastiskt! Här har jag inspirerats av Lill Lindfors och Svante Thuresson som i Eurovision song contest 1966 sjöng Nygammal vals. Någon bättre schlager är svår att finna.

2. Arvid och Märta. Jag har länge, länge gillat namnet Arvid. Vet inte vad det är, det ser så fint ut. Märta är ett av mina mellannamn. Sen finns både Arvid och Märta med i Kristina från Duvemåla (eller egentligen Utvandrarna). Världens bästa musikal.

3. Birgitta och Lennart. Underskattade, bortglömda namn. Med dessa namn kommer mina barn bli banbrytande trendsättare, tro mig!
pluggångest...

Okej, jag bröt just ihop. Nervsammanbrott.
Jag är trött och stressad och rädd och fattig och dömmer mig som vanligt för hårt.

Men det bästa sättet att ta itu med stress är att göra något åt problemet. Så imorgon är det jag som drar in till stan och shoppar studentlitteratur. En förberedd student är en lugnare student!

Credoakademin där jag "pluggade" 07/08


Det blir bara bättre och bättre, du får säga vad du vill

Ojoj, nu är jag trött.

Ikväll var första övningen med gospelkören. Det gick bra! Tror jag... Uppenbarligen gick det tillochmed en uns bättre än jag själv kände. Så är det alltid. Man är själv den största kritikern. Jag är stolt över mig själv. Och över Julia. Och över alla som kom och sjöng!

Om det är succé eller inte får vi se nästa tisdag. Hur många kommer tillbaka? Spänningen är olidlig...

Hursomhelst. Gud är god. Gode Gud, gör så att alla inte hoppar av...!
Nerå.

Detta är ingen modeblogg (tack och lov! hade inte varit mycket nytt och modernt att showa med...någon som har 10 000 till övers som jag kan storshoppa för? Ingen?) men jag ska visa upp örhängena jag hade på mig idag.Aj löv däm.
Jag älskar dem så mycket att jag fraktade dem över atlanten, hela vägen hem från stora USA:t. De är från Forever21.

En annan nyhet: Jag har återupptäckt Betapet. K-U-L!

Imorgon ska jag skriva om mina ytterst tvivelaktiga framtidsplaner, späääännnannnde vaaaaaaaaa?

Peace and love.
Varje sår söker ett sår jag undrar vem det blir som går

vifta bort det och bli naiv.Nä. Nu ska jag sluta vara svår och gå och lägga mig!

Och om en vecka ska jag börja plugga. Underbart.
CSN, tidiga morgnar, pendla, lunchlåda, klasskamrater, pluggkvällar, pluggångest, sommarlov!

But there's still a part of me I refuse to sacrifice

Hemskt mycket hej.
Jag väntar på den fantastiska träningsvärken jag ska ha imorgon efter dagens snöskottande. Snart ser man inte huset för all snö...skogen för alla träd...vattnet för alla fiskar...himlen för alla moln...

Puss på er!

Våra hjärtan bultar nytt nytt nytt och vi lyder hjärtats minsta vink.

En sådan dag.

En dag när jag jobbar på i 110%. För att hindra mig själv för att lägga mig ner och ge upp. Idag är det allt eller inget.
70% av det jag gör idag är inte helt nödvändigt. Som att tvätta 4 maskiner. Eller städa Josefs rum. Eller baka chokladmuffins. Men jag gör något för annars blir det tvärstopp och jag fastnar vid datorn. Så nu ska jag städa mitt rum och ev. möblera om lite. Möjligtvis flyttar jag in i gillestugan och gör en garderob av mitt rum.

Och det som är bra med det här är att jag emellanåt gör sådant som faktiskt är nödvändigt. Som att skicka efter blankett från CSN, aktivera studiekonto på Umeå universitet, posta ett brev och skotta.

Men jag har ännu en lång kvar att vandra inför imorgon.protect yourself 'cause you'll wreck yourself in this cold hard world, so check yourself

 

Jag är lite både-och just nu. Ena stunden tvärilsken (som när mamma bad mig följa med till återvinningen med lite konservburkar. Jättekonstigt.) Andra glad och peppad! Tredje inåtvänd och sur. Ena stunden livrädd. Andra stolt och förväntansfull.

 

Gissar på att det är såhär det känns att gå i väntans tider.

Nej, nej, inga oplanerade graviditeter här inte, det är större än så. På tisdag börjar gospelkören, och där ska jag stå och leda och vifta och peppa och vara snygg. Eller. Det sista kanske inte är nödvändigt. Men men, man kan ju inte rå för sitt fördelaktiga yttre.

(Man får uppenbarligen en fantastisk humor i detta tillstånd också..!)

 

Imorgon ska jag gå upp tidigt och Julia ska bjuda mig på glass. (om jag går upp tidigare än henne, och tvärtom!) Sen ska jag göra massa viktiga saker. Önska mig och min karaktär lycka till!

 

 


Gonna read more books. Gonna keep up with the news. Gonna learn how to cook. Spend less money on shoes.


  • Först ett tips:
Maxus – Maxus
eller
Tomas Andersson Wij – Spår
Det är bara att välja.

  • Sen mitt nyårslöfte:
HA ROLIGT! LIVET ÄR ROLIGT! Och om det inte alltid är det så kan man alltid gå in för allt med positivitet. Ingen idé att sura och oroa sig och deppa.
Ok. Man får deppa ibland. Om det behövs. Det står inte i motsats till att vara postitiv!the crazy party så att säga

Inte mycket fastnade på bild den kvällen men här kommer en glimt från mitt nyår.


Elin, Elin och Sofie.

Johanna.

Fredrika.

Folket i väntan på tolvslaget. Eller var det efter...?Sofie och Johannes.

David och Elin.

Ludde och Elin.

Elin.

GOTT NYTT ÅR!

Jag kommer inte älska dig för resten av livet

Måndagkväll. Julen är slut, det nya året är här!
Jag firade in det nya året i en jättefin liten lägenhet i Vårberg utanför huvudstaden. Kvällens värdar var Elin och David. Det var galet och kul och vackert. Klimax inträffade när en okänd och trevlig polack sällade sig till mängden och dansade med oss och spelade upp polsk dansmusik och yttrade det numera legendariska "-crazy party!"
Om en vecka och en dag blir jag körledare. Det känns läskigt och fint och ansvarsfullt och roligt! Någon som har ett bra namnföslag till en gospelkör?

RSS 2.0