I tryggt förvar längst in i frysen...

 
...finns dessa små filurer jag kokat ihop idag. Där finns även lite chokladkola... Det är bara att fortsätta jul-peppen! 

Jeanskjolen

Nä hörnini, jag kan inte fortsätta fota med denna dåliga webkamera, men nu har jag iaf tagit kort på min nya kjol som jag köpte på Kupan i Örnsköldsvik igår.
 
 
Det jag ville visa med dessa suddiga bilder var egentligen att den är hög i midjan och 90-talig i längd och jeanstyg. Gillar allt som har hög midja just nu! (Och allt som osar 90-tal också för den delen!) Så skönt att bara stoppa ner tröjan och slippa risk för brevinkast... Älskar mina höga, svarta Monki-jeans. Passar till allt och varje tillfälle. Ok, jag älskar dem inte. Men jag tycker mycket om dem. Dom dom-dom dom-dommmm...Godnatt!
 
 

Konsert!

På tisdgag ska jag, lillebror, mamma och pappa gå på konsert och lyssna på Samuel Ljungblahd och Ole Börud! Jag längtar som ett barn längtar efter julafton! Dessa herrar kommer leverera!
 
 
Och ni som inte skaffat vare sig julskiva eller konsertbiljett, gör det här och här!

Glad bebis och fin kör

Tjo och tjim!
 
 
 
Imorse vaknade jag av en glad bebis som ville sitta i knä och prata. Jag sov hos syrran och Leif, eftersom jag jobbade kväll igår. Sen ville Hjalmar gå lite catwalk på soffbordet, fram och tillbaka. Sen ville han bli buren och gå runt och titta på saker. "Titta" är hans favoritord, och det enda man kan urskilja, förutom "mamamamama" och möjligtvis "katt". Men det sistnämnda låter förvillande likt "titta". Sött är det i alla fall.
 
Dagen avslutades med körövning med den fina kören! Idag gick det riktigt bra och jag började återigen fundera över mitt karriärval. Kanske ska man bli musiklärare ändå... Vad svårt det är att bestämma sig!!
Efter kören blev det jammande, och jag spelade mitt nya favoritinstrument, trummor! Så roligt det är!
 
Nä, godnatt!
 
 
Jag lät Hjalmar känna hur det skulle vara att ha hår när jag vaktade honom härom månaden.

Passiviteten

Jag önskar rätt ofta att jag var mer aktiv. Tänkte mer själv, skrev mer, "tog tag" i saker mer, ringde oftare, städade mer, tränade mer, läste fler bra böcker, träffade vänner oftare, skrev fler låtar.
Kanske handlar det om att prioritera bort saker som egentligen inte ger nåt. Slösurfa tillexempel. Läsa bloggar som ibland bidrar med ett skratt eller en klok tanke, men det känns bara som att bloggläsande och youtubande gör mig passiv.
Jag tar in, jag tar in, jag tar in. Men vad tar jag in? Och vad kommer ut sen?
 
Nä, det ska bli förändring.
 
Såg förövrigt ett väldigt inspirerande program på tv3play (apropå slösurfande...) idag. Det här. Det handlar om överviktiga människor som under ett år går ner i vikt. Ja, det finns redan miljontals sådana program, men detta känder mycket mer sunt än de där "gå ner 25 kilo på 4 veckor-programmen".
Var tvungen att gråta en skvätt, för det var så fint!
 
Idag har förövrigt varit en jättefin dag med hårt jobb under skyltsöndagen på kaféet. Ibland kan jag känna att jag har världens bästa jobb.
 
Ja. Det var dagens tankar! Jag skrev, jag tänkte själv. Ett steg på vägen :)
 
 

Inte en sån här dag idag...

 
 
...stark och ljus liksom. Det tar vi en annan dag!

Nattkaffe

Här sitter jag och avslutar dagen med en kopp kaffe! Håll tummarna för att jag somnar sen!
 

Klänningskärlek

 
Denna,
och den här 
liksom denna
och den här
klänningen
skulle gärna få flytta in i min garderob.

Myyyyysjulmusik!

Halloj! Idag har jag jobbat! Det var roligt! Och lyssnat på denna mysiga julskiva som jag fick i brevlådan idag! So far, sooo good! Lyssna gott folk!
 
 

You matter

 Madeleine som har skrivit lyssnarlåten har också (bland annat! fler länkar kommer ;)) skrivit denna låt, som jag har fått gästa med min stämma! Hon är duktig hon!
 
 

Use your shoes - veckans lyssnarlåt

 
Som Madde har skrivit på sin blogg så var vi med med veckans lyssnarlåt på i P4 Västerbotten igår! (Som vi spelade in en tidig tisdagsmorgon...) Med vi menar jag: Madeleine och jag och två killar som går Skapande musik i år, Anton och Viktor! 
 
Spola fram ca nio minuter så hör du oss!
 
Lyssna: 15.30 - 16.00 torsdag 01 nov 2012
 
Text och musik: Madeleine Dannelöf

I will tell your story if you die.

Idag har jag tänkt mycket på döden.
 
Det började med att jag såg denna dokumentär. Den handlade om dödsstraff i USA. Otroligt obehaglligt var det. Jag är inte mer för dödsstraff efter detta. Förutom att jag inte ser att det finns några bra argument för det, så säger även hela mitt väsen ett stort NEJ till det. Fy tusan.
 
Sen fick jag reda på att en bekant hade dött. Ingen jag har haft någon relation med, men jag vet vem det är. 
 
Sen tittade jag på Annas eviga. Där medverkar bla. den 29-årige Kristian Gidlund som är döende i cancer. Jätteintressant samtal. Det är så skönt med program där gästerna kan prata i lugn och ro. Och om något viktigt. Se det gärna.
 
Så nu funderar jag lite på hur jag skulle leva om jag visste att min tid var begränsad till ett år, eller ett halvår eller några månader. Jag vill så gärna ha levt innan jag dör.
 
Nu ska fundera vidare.
 
Kram på er och ta hand om er.