funderar, funderar

Nu är jag sådär poetiskt igen. Och nostalgisk.
Kom bara att tänka på en sak. Jag tror att valet att gå på Credoakademin var något av det bästa jag gjort. Inte bara för att jag hade ett så underbart år, (fullt med kunskaper och efarenheter om livet, Gud och mig själv!) utan för att jag tror inte att jag hade varit i Mellansel heller annars. Det är ju fanstastiskt. Och naiv som jag är tror jag ju alltid att det finns nån där uppe som har ett litet finger med i spelet ;). Thank You!

Nu ska jag fortsätta städa. Nyårspartaj här imorgon! kul!

Peace!

jaa...

...hörrni...
Igår satt jag, Josef och Elin en halv dag framför datorm och gjorde en film. Vi "översatte" en kroatisk esc-låt till svenska. Alltså, vi skrev svensk text till låten utifrån hur den lät. Med bilder och grejer. Några av er kanske har sett Sovjetiska nationalsången på youtube, något i den stilen alltså. Fast några gånger sämre. Jag fattar inte ens att jag erkänner det här. Hur som helst, den ligger nu på youtube... Men ni får leta upp den själva...

I övrigt har man såna där skönt sega dagar. Mellandagarna är riktigt softa alltså!
Som tur är har det inte blivit så sena morgnar eftersom Jelina agerar väckarklocka varje morgon...på gott och ont! :)
Imorgon åker hon och hennes föräldrar vidare till Örebro...det kommer att bli så tomt!

Slut för idag, tack för idag!

historia

Johanna lyssnar på Håkis. Håkan Hellström. Och minns. Och saknar. Saknar de kvällar vi hoppade runt till En vän med en bil. Och sjöng ut våra sorger till Nu kan du få mig så lätt. Saknar hur otroligt häftig och urtöntig man kände sig när man började säga medis. Minns vårsolen på Jesusmanifestationen. Minns hur alla envist undvek att besöka min avlägsna lägenhet. Saknar alla trötta morgnar på kyrkbänken i sumpan, ibland resultatet av en alltför sen natt i Kista/Åkeshov. Minns köket på temous och den osköna blå bäddsoffan. Saknar mina ensamma "gå-vilse"-promenader. Minns Hummlegårdens höstlöv. Saturnus, största kanelbullarna. Kafé 60:s fettiga kanelbullar på kyrkogården. De försenade tågen och hur det pötsligt blev tillåtet att prata med de andra på perrongen. De alltför få konsertbesöken. Anna Ternheims storhet. "Coffee time", alltför mycket dipp. Smått ångestframkallande fikapauser. Önskan att bli sedd. Kändisspaningen som dock avtog med tiden. Långa samtal fulla av frågor, alltför få svar, men mycket kärlek. Dubbandet av Morden i Midsommer. Födelsedagskalas på olika håll och kanter. Lugnet i Farsta Strand. Stoltheten i att ha lärt sig tunnebanestationer utantill. Alla skolböcker som blev stående i hyllan, gubben och min unika förmåga till ofrivillig sovmorgon, alicia keys, jonathan johansson, james morrison, gavin degraw och kristina och karl-oskar. "Världens vackraste man" vid Norrmalmstorg. Upptäckten av Urban Outfitters storhet. Och stockhoms skönhet....

Juldagen

Juldagen är en sån där speciell dag.
Den har inte kravet att vara sådär speciell och magisk som julafton. Julmaten är redan färdiglagad, allt är ordnat.
Det är bara att vara. Mmm.
 
Idag har jag käkat julmat, proppat i mig julgodis, sett på Sunes Jul, sovit middag och spelat monopol.
Jag och Jenny bildade lag. Vi vann inte. Vi kom trea. Fast vi var bara tre lag som deltog. Men jaja. Hade bara otur...eller nåt.

Huset sover nu. Jag är inte så trött än eftersom jag råkade sova middag....så nu sitter jag försjunken i nostalgiska 90-tals- musikvideor på youtube. Haha! så fin musik ;)

Nu ska jag sluta pladdra på och bjuda på lite julbilder. Gäller att passa på när man har tillgång till dator!

 

Peace

ps. Bjuder även på en väldigt fin låttext av allas vår Tomas Andersson Wij


Du som ska bli min vän
gärna rätt snart
alltid är förberett
nu står rummet klart

Staden som svajar här
får klara sig utan mig
Du som ska bli min vän
det är sent, skynda dig

Viken är så vacker nu
jag vill gå dit med dig
utan mitt tunga moln
vill tro att det ordnar sig

Torksomrar, vinterknarr
tiden rinner som en vår
Du som ska bli min vän
kan du vara det som består

Bli min vän
- Tomas Andersson Wij

God Jul!ps. Ät mycket knäck!

syskonkärlek


Julstöket

Snö vid Umeå flygplats igår kväll

 Och nu har julgransmarodören och dennes föräldrar anlänt

Julgodisbak hos Elin och Lelle igår


Hemma är det juligt värre och lite lagom lugn julstress. Jag och pappa har huggt granen och sen handlade jag julklappar. Nu är det städ/mys som gäller hela kvällen!
En god jul till er alla!

Rearearea

Idag har varit första hela dagen i Nordmaling.
Jag har hunnit med både det ena och det andra. Exempelvis har jag sett Love Actually igen. Men jag såg den inte på TV, körde min nyinköpta dvd-skiva istället. Ingen reklam, inga nyheter, much better!
Lipade lite igen såklart. Lite sentimentalt hörrni. Det hemskaste är när hon som har gift sig ska kolla på bröllopsvideon hos stackars killen...uschusch.
Men jag tycker om att gråta till film :)

Johanna fick också för sig att hon behövde lite kläder (vilket hon kanske behöver men inte nu innan jul när det redan är skralt i kassan...) Men hon tog sig till Häggströms modehus som har utförsäljning och hittade två klänningar. Typiskt!

blev rätt nöjd ändå! billigt är gott.

Nu ska snart sofie ringa och sen måste jag sova för imorn är det sångövning och kyrka som gäller och jag hade tänkt cykla en liten mil dit imorgon och måste därför upp 8. Mmmm.

Peace

Personlighetstest

I väntan på jullov publicerar jag ett resultat av ett personlighetstest jag gjorde nån gång i höstas när jag hade lite att göra. Tycker ni att det stämmer?

Johannas personlighetstyp:

Tystlåtna, idealistiska tänkare. Vill tjäna mänskligheten. Strävar efter att leva upp till sina värderingar, som tenderar att vara omfattande och väl genomtänkta. Extremt lojala. Flexibla och avslappnade så länge de inte upplever att någon av deras grundläggande värderingar hotas. Oftast begåvade skribenter. Kvicktänkta, med förmåga att se nya möjligheter. Vill förstå och hjälpa andra.

Karriärer som skulle kunna passa Johanna:

Skribenter, artister, personalvetare, socialarbetare, svensklärare, bildlärare, förskole- och dagispersonal, präster, psykologer, forskare, fritidspolitiker, redaktörer, studievägledare, journalister, religionslärare.

Jag tyckte det stämde ganska bra iaf. Men det kanske är skillnad på vad hur jag uppfattar mig själv och hur omgivningen gör det. Så är det väl alltid. Det var iaf ganska roligt att göra testet. Adressen dit för alla nyfikna är: se.41q.com

 

Om mindre än 2 timmar har vi det efterlängtade julbordet! Mums! Och innan dess ska vi öva på take6 medleyt som vi ska sjunga kl. 19. Så nu ska jag gå och städa/packa!

peace!


15 december

Pga av allt för långt uppehåll och fallande besökssiffror är det dags att blogga igen.

I helgen har vi på gospellinjen fått agera gospelkör till Övik Big Band och Frank Ådah + solister. I fredags och lördags sjöng vi i Pingstkyrkan i Övik och i söndags var vi på folkets hus i Sollefteå. Det var roligt men jag var förkyld hela helgen så det blev lite mimning emellanåt. Var grymt rädd att jag skulle förstöra rösten på nåt sätt.

Nu är det sista veckan och vi har diverse konserter och repar också inför våra barnkonserter. Soft att det snart är lov. Behöver lov. Få komma bort/hem och få lite perspektiv och vila.

Förövrgt är jag inte nådigt trött på mina glasögon! Har ju skaffat linser men är så seg på att skaffa nya. Attans att optikern inte finns här i mellansel alltså!

Johanna tycker:
-Om sina fina vänner och uppskattar umgänget varje dag. <3
-Att snön är riktigt mysig.
-Inte om fisk under diverse täcken till lunch/middag
+ en massa mer som hon inte kan klämma ur sin trötta hjärna just nu.Lyssnade på Michael Jacksons Will you be there idag...:
But they told me
a man should be faithful
and walk when not able
and fight till the end
but I'm only human


Och jag är ju bara en människa.Ps. Grattis lilla bror på 17-års dagen!
Godmorgon

Svinkall morgon i Mellansel. Jag har gått upp för att öva inför julkonserterna i helgen. Jag har lite ont i halsen.
Sitter nu vid datorn och missbrukar take6 alstämma för att få in övergången mellan "Hark" och "O come". Tror det börjar fastna lite i hjärnan iaf.

Igår var jag, Alina, Maria och Emma på promenad. Det var kallt, men jag hade mina utebyxor som jag hade shoppat för 40 kr på Gottne second hand. Alina matade hästarna med några äpplen.

Just nu längtar jag bara till förmiddagsfikat om en halvtimme. Har inte ätit någon frukost.

Hej hopp.

Ps. Det är rätt kallt här nu.  I går kväll hade vi  -18. Burr!

Snö.

Snö, snö, snö.
Snö.

Do do waaaaaaa!

Idag har vi varit inne i stan och repat med Övik Big Band. Det gick väl sådär...men jag är positiv ändå! Kommer nog bli bra. Tyckte inte att jag gjorde mitt bästa idag. Och det var grymt svårt att göra koreografi när man stod på typ en kvadratdecimeter :P

Äh, har inget poetiskt att skriva. Så nu får det va! Ska se ESC snart, och sen blir det Sanningens ögonblick, fy 17 vilket program...

give me

Jag bloggar mycket ikväll!

Vill ha både ABBA-boxen och Kent-boxen. Har inte råd med nån av dem. Ska köpa nån av dem när första studiemedlet kommer i början av januari. Punkt slut. Frågan är ju vilken. Blir nog ABBA. Eller Kent. Nä, ABBA.

hejs.

Snart är det jul igen å snart är det jul igen


lift Him up y'all!

I väntan på avgörandet i Idol sitter jag framför datorn och lyssnar på Lift Him Up med Mellansels Gospellinje. Fy sjutton vad kul det var att köra den! Emma var såå grym som solist också! :)

Har nu återvänt till Nordmaling igen, var inte länge sen jag var här. But I like it here! Även om jag redan saknar mina klasskamrater, haha :)

Idag var vi på stan, övik, värsta storstan...Var roligt, men jag var lite låg på slutet, matbrist. Men jag fick min mat till slut.
kollade in julklappar, köpte lite också. Och så var vi ju på second hand i Gottne. Vilket ställe, dit måste vi tillbaka! 

Nä nu måste jag sluta, är lite okoncentrerad!

peace and love.
Heja Kevin och Robin!
Byebyeäppelpaj

innebandy och schlager

Passar på att skriva ett litet inlägg innan vår första match i innebandyturneringen. Jag, Alina, Maria och Therese har bildat ett litet lag och vi kallar oss "Vi som är elva och diggar oss själva." Jag tror inte det kommer gå så bra...men kul ska vi ha!

Jag, thezz och bloggpausaren har kollat gamla ESC på dvd idag. Så himla kul! Snart drar Melodifestivalen och Eurovision igång igen! ser fram emot det!

Nu ska jag dra och byra om till riktiga innebandykläder. Kjol och sånt....!

Och till sist ett grattis till Johanna-bofast som blir 18 idag!

Peace!

Kväll

Sitter i biblioteket. Har paus i övandet. Hör det dova ljudet av rockarna som repar på nedervåningen. Bryan Adams minsann.

Borde göra en budget för denna månad. December, december... Man skulle fått lite extra pengar av staten så man kunde köpa julklappar. Blir dock inte så dyra klappar från mig i år. Trött på klapp-hysterin. Ska ge bort bra julklappar i år. Som hjälper andra än de som jag ger dem till. Tycker jag att du också skulle göra!

Vi har just sett sista avsnittet av Färjan. Buhu..det måste komma en ny säsong! Jag tror det kommer en ny säsong...
Hur ska jag klara mig utan Håkan?! Jag bara frågar?! :)

Nu är det dags för lite mer övande och sen kanske lite sömn också så man orkar upp till julkalendern!

kram.


Advent

Måndag morgon och jag står och bloggar på tredje våningen i skolan. Jag lät Therese och Trisha öva själva på PRIK för de var inte riktigt lika skillade som jag, mohahaha! :)

Helgen har varit riktigt rolig! I lördags hade vi konsert! Åh vad kul det var. Och vilken energi!
Sen fick jag träffa Evelina också! Var länge sen! Diggar den tjejen skarpt!

Söndagen var seg, så seg. Det var som att kroppen sa: Sitt still, gör ingenting. Gjorde inte så mycket heller, lite övning hann jag med iaf.
Sen var vi på Skyltsöndag. De hade ställt ut marschaller i hela byn: mkt mysigt! Och en julgran hade de fått upp också. Och sen fick vi nästan träffa tomten...
Har förresten aldrig sett så många människor här någonsin. Var gömmer sig alla människor när det inte är skyltsöndag?!

Igår kväll tände vi första ljuset i 5:ans ljusstake och firade in Advent med att kolla på Sanningens ögonblick. rätt sjukt alltså.
Så hemskt program. Men det går inte att låta bli att titta på det. Och sen kan man ju tycka att de som är med får skylla sig själva att de ställer upp. men usch.